A LEGJOBB KOLBÁSZOK KÖZÉ VÁLASZTOTTÁK A GAZDA PÁSZTORKOLBÁSZT

A Magyar Konyha gasztronómiai lap által szervezett teszt során, 23 kolbászt kóstolotak. A Gazda Pásztorkolbász a 17. minta volt. "A kóstolás során a legtöbb zsűritagnak tetszett, finom ízűnek, jól szeletelhető, szép állagúnak ítélték."

 Nagyon jó pontokat kapott, a 23 kolbász értékelése után pedig csak egy előzte meg.

A Gazda Pásztorkolbász, - ahogy a Gazda termékek -  válogatott húsokból készül, teljesen E-szám mentesen, még nitritet sem tartalmaz, valamint nem található benne sem glutén, sem laktóz.pasztor 800A második helyen végzett a Gazda Pásztorkolbász a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Konyha Nagy kolbász tesztjén. 

A májusi Magyar Konyha gasztronómiai lapban számoltak be a teszt eredményéről.
mk500-3A 23 kiválasztott kolbászról étterem tulajdonosokból, termelőkből, kereskedőkből és egyéb gasztronómiai szakemberekből álló zsűri formált véleményt a Zwack Múzeum és Látogatóközpont melletti étteremben, igen szigorú körülmények között.  A zsűri tagjai voltak: Arnold Károly, Buza Sándor, Csapody Balázs, Gelencsér Janka, Gódor András, Könczöl Bettina, Laczó Csaba, Ludman Tibor, Nemecskó Zsófia és Szente-Toller Eszter.

A kóstolás vakon történt, a sorszámozott mintákat a zsűritagok a gasztronómiában szokásos 20 pontos rendszerben pontozták és szövegesen is értékelték. 

Mivel a kolbásszal kapcsolatban mindenkinek megvan a saját véleménye, ízlése, így a zsűritagok véleménye kevésbé volt egy irányba mutató a szokásosnál, ezért az értékelés az ízlésbeli különbségeket elfedő, átlagos pontszámokon alapult. Az értékelés során a legmagasabb és a legalacsonyabb pontszámot nem vették figyelembe. 

A Gazda Pásztorkolbász a 17. minta volt. "A kóstolás során a legtöbb zsűritagnak tetszett, finom ízűnek, jól szeletelhető, szép állagúnak ítélték."
Nagyon jó pontokat kapott, a 23 kolbász értékelése után pedig csak egy előzte meg. 
mk500-1

A kiválasztott kolbászok döntő többsége paprikás volt, illetve sertéshúsból készült.
Viszont ezekkel együtt hasonlították össze a szarvaskolbászokat is. Így ebben az összetett mezőnyben a Gazda Szarvaskolbász is szépen teljesített.
Ezt a 11. helyre sorolták. 

A Nagy Kolbász teszt végeredménye:

1. Buza Parasztkolbász
2. GAZDA PÁSZTORKOLBÁSZ
3. Tóalmási parasztkolbász

 
csoport 1200ok

A Gazda Pásztorkolbász, - ahogy a Gazda termékek -  válogatott húsokból készül, teljesen E-szám mentesen, még nitritet sem tartalmaz, valamint nem található benne sem glutén, sem laktóz.

 

 (Forrás: Magyar Konyha 2018. május)

 

 

© 2016 Gazdatermékek | Minden jog fenntartva